SER SCAMORZA AFFUMICATA WĘDZONY BIO 240 g - AZIENDA AGRICOLA IL BARDELLONE
ORGANIC SCAMORZA AFFUMICATA 240 g - AZIENDA AGRICOLA IL BARDELLONE
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
8059070620252
Masa netto (g)
240
Masa brutto (kg)
0,300
Objętość brutto (ml)
371
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
6 szt
Masa brutto (kg)
0,3 kg
AZIENDA
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
pasteryzowane MLEKO krowie*, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakterii kwasu mlekowego (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Scamorza Affumicata to wędzony SER z MLEKA krowiego wytwarzany techniką pasta filata. Jest on rozciągany w gorącej wodzie i nadawany jest mu charakterystyczny okrągły kształt. Po wysuszeniu SER jest wędzony dymem z drewna bukowego. Idealny na deskę serów oraz jako dodatek do win.
SER Scamorza to kuzyn mozzarelli, scamorza jest wytwarzana w taki sam sposób jak mozzarella, ale jest bardziej suchym, twardszym serem.
Scamorza sprzedawana jest w kształcie kuli lub gruszki zarówno w odmianach zwykłych, jak i wędzonych. Scamorza dobrze się topi i jest mniej wodnista niż świeża mozzarella.

Propozycja podania:
Rozgrzej piekarnik do 220°C. Scamorzę umieścić w małym naczyniu żeliwnym, terakotowym lub innym żaroodpornym naczyniu i piec około 10 minut lub do rozpuszczenia sera. Wyjmij z piekarnika i skrop odrobiną oliwy z oliwek. Podawaj na ciepło z pieczywem.
Scamorza może być również spożywana na surowo lub dodana do makaronu (na przykład, jeśli latem robisz sałatkę z makaronem na zimno możesz ją pokroić i włożyć do sałatki).

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1374 kJ / 331 kcal
Tłuszcz: 27 g
w tym kwasy nasycone: 18 g
Węglowodany: 0,9 g
w tym cukry: 0,5g
Białko: 22 g
Sól: 0,5 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze 4 stopni Celsjusza.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT: BIO
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Włochy
KRAJ PRODUCENTA: Włochy

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.