SKŁADNIKI
ekologiczne grzyby shiitake suszone 100 %.
OPIS
Ekologiczne grzyby shiitake zwane inaczej twardnikami japońskimi uprawiane są na martwych kłodach drzew liściastych. Szczególnie cenione są w kuchni wschodniej.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Grzyby zalać gorącą wodą lub bulionem. Pozostawić na około 15 minut aż zmiękną. Grzyby odcedzić i przepłukać wodą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1192 kJ/285 kcal
Tłuszcz: 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 27 g
w tym cukry: 3,4 g
Błonnik: 36 g
Białko: 21 g
Sól: 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.