SMAROWIDŁO ROŚLINNE (OMEGA-3) BIO 250 g - VITAQUELL
ORGANIC FAT SPREADS 70% OMEGA-3 250 g - VITAQUELL
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
42023623
Masa netto (g)
250
Masa brutto (kg)
0,267
Objętość brutto (ml)
625
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
12 szt
Masa brutto (kg)
0,27 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
olej rzepakowy* (44 %), woda, tłuszcze roślinne* (olej palmowy*, olej kokosowy*), emulgator: guma arabska*, olej z ORZECHÓW WŁOSKICH* (2,5 %), koncentrat soku z marchwi*, koncentrat soku z cytryny*, sól morska (0,11 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Tłuszcze do smarowania 70 %.
Doskonały zamiennik MASŁA, idealny do smarowania pieczywa, gotowania, smażenia i pieczenia.
Wysoka zawartość witaminy E.
Wysoka zawartość kwasów tłuszczowych omega-3.
Kwas alfa-linolenowy (ALA) pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 2 g ALA dziennie.
Produkt ma niską zawartość sodu, a ograniczenie spożycia sodu pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi.
Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy styl życia są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2612 kJ/635 kcal
Tłuszcz: 70 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 20 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 34 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 16 g
Węglowodany: <0,5 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 2,4 g
Białko: 0 g
Sól: 0,11 g
Witamina E: 12 mg (100 %)**
Kwas alfa-linolenowy (ALA) z grupy omega-3: 3,8 g
** dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy E (dla osoby dorosłej)

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w lodówce.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
KRAJ PRODUCENTA: Niemcy
Kategorie: Lodówka inne \ margaryny

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.