SKŁADNIKI
ekologiczna soczewica zielona 100 % typu francuskiego.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna 1288 kJ/306 kcal
Tłuszcz 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 43 g
w tym cukry 1,0 g
Błonnik 21 g
Białko 21 g
Sól 0,01 g
OPIS
Ekologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek sałatek, zup, dań gotowych, zachowuje swój kształt.Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 30 minut. Posolić pod koniec gotowania.
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.