SOCZEWICA ŻÓŁTA BIO 500 g - BIO PLANET
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy
5902983782803
PKWiU
01.11.74.0
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
6 szt
Waga brutto
0,52 kg
BIO
OPIS PRODUKTU

SKŁADNIKI

soczewica żółta* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

                                                                                                                                                               

OPIS

Ekologiczna soczewica żółta charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Ma tendencję do rozpadu po ugotowaniu,dlatego doskonale nadaje się jako dodatek do zup, czy gulaszów. Idealnie sprawdza się również w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) przez ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1932 kJ / 459 kcal

Tłuszcz - 1,4 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g

Węglowodany - 73 g

w tym cukry - 2,0 g

Białko - 23 g

Sól - 0,02 g

 

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
Certyfikat bio: jest
Kraj Producenta: Polska
Kraj pochodzenia składników: Turcja

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogę jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.