SKŁADNIKI
sok z owoców róży* (Rosa rugosa) 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Sięgnij po ekologiczny sok z owoców róży – naturalny i wyjątkowo pyszny. To przetwór, po który sięgały już nasze babcie, zwłaszcza w okresie zwiększonej podatności na przeziębienia. Ekologiczny sok z róży powstaje ze starannie wyselekcjonowanych owoców dzikiej róży, tradycyjnymi metodami. Zamknięty w butelce z brązowego szkła, nie traci cennych witamin i innych składników odżywczych i utrzymuje wyśmienity smak. Zamów i odkryj jego drogocenną moc!
Sok jest bogaty w naturalną, owocową witaminę C, pochodzącą w całości z wytłoczonych owoców. Jest jej aż 450 mg w 100 ml soku. Ze względu na zawartość innych naturalnie występujących substancji, takich jak beta-karoten i bioflawonoidy, owocowa witamina C jest wielokrotnie lepiej przyswajalna od syntetycznej.
Wysoka zawartość witaminy C sprawia, że jest to niezawodny środek na przeziębienia, poprawę odporności i anemię.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 266 kJ/64 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 13,7 g
w tym cukry: 9,4 g
Białko: 0,3 g
Sól: <0,01 g
Witamina C: 450 mg (563 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy C (dla osoby dorosłej)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 10 dni, chronić przed światłem.