SOK Z RÓŻY NFC NA ODPORNOŚĆ 250 ml - POLSKA RÓŻA
ORGANIC ROSE JUICE (NATURAL VITAMIN C) 250 ml - POLSKA RÓŻA
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5902768174267
Objętość netto (ml)
250
Masa brutto (kg)
0,460
Objętość brutto (ml)
350
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
8 szt
Masa brutto (kg)
0,46 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
sok bezpośredni z owoców róży (Rosa rugosa) 100 %.

OPIS
Sok bezpośrednio tłoczony NFC (nie z koncentratu) z owoców róży, nieklarowany, pasteryzowany.
Sok z owoców róży, ze względu na bardzo wysoką zawartość naturalnej witaminy C (450 mg w 100 ml soku po pasteryzacji) jest najlepszym produktem na odporność – jedną z funkcji witaminy C w organizmie jest wspomaganie działania układu odpornościowego.
Zawiera naturalnie występujące cukry. Owoce pochodzą z rodzinnej plantacji od polskich, zaprzyjaźnionych plantatorów.

Witamina C pomaga w:
- prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego
- zmniejszeniu uczucia zmęczenia i znużenia
- przyczynia się do zwiększenia przyswajania żelaza.

Opakowanie zawiera 5 sugerowanych porcji produktu. Jedna porcja stanowi 50 ml.
Ważny jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. W celu uzyskania korzystnego działania należy spożyć przynajmniej 3 ml soku dziennie.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 214 kJ/51 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 11 g
w tym cukry: 7,7 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Witamina C: 450 mg (562 %)*
* dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy C (dla osoby dorosłej)

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 10 dni. Chronić przed światłem.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Polska
KRAJ PRODUCENTA: Polska
Dostępność produktów (dla produktów sezonowych):

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.