SKŁADNIKI
sok z owoców róży (Rosa rugosa) 100 %.
OPIS
Sok z owoców róży, ze względu na bardzo wysoką zawartość naturalnej witaminy C (450 mg w 100 ml soku po pasteryzacji) jest najlepszym produktem na odporność – jedną z funkcji witaminy C w organizmie jest wspomaganie działania układu odpornościowego.
Zawiera naturalnie występujace cukry. Sok tłoczony bezpośrednio z owoców (NFC), nieklarowany, pasteryzowany.
Owoce pochodzą z rodzinnej plantacjii od polskich, zaprzyjaźnionych plantatorów.
Witamina C pomaga w:
- prawdłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego
- zmniejszeniu uczucia zmęczenia i znużenia
- przyczynia się do zwiększenia przyswajania żelaza.
Opakowanie zawiera 5 sugerowanych porcji produktu. Jedna porcja stanowi 50 ml.
Ważny jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. W celu uzyskania korzystnego działania należy spożyć przynajmniej 3 ml soku dziennie.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 214 kJ/51 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 11 g
w tym cukry: 7,7 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Witamina C: 450 mg (562 %)*
* dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy C (dla osoby dorosłej)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 10 dni. Chronić przed światłem.