SKŁADNIKI
sól himalajska różowa grubo mielona 99,996 %, jodan potasu (KIO₃) 0,004 %.
OPIS
"100 g soli zawiera 3,9 (+/-1,3) mg jodanu potasu.
Zgodnie z zaleceniami WHO, osoby dorosłe powinny spożywać poniżej 5 g (łyżeczka) soli dziennie. Dotyczy to soli ze wszystkich źródeł - dodawanej do potraw i znajdującej się w innych produktach."
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 0 kJ/0 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 0 g
w tym cukry 0 g
Białko 0 g
Sól 97,4 g
Składniki mineralne
Jod 2200 µg (1466 %*)
*dzienna referencyjna wartość spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. W zamkniętym opakowaniu. Chronić przed dostępem wilgoci.