SKŁADNIKI
woda, pasta pomidorowa*, cebula*, marchew*, pasta curry z Madrasu* 7% (skoncentrowana pasta pomidorowa*, cebula*, olej słonecznikowy*, imbir*, woda, curry* 0,6 % (kolendra*, koper włoski*, kminek*, kurkuma*, cynamon*, kozieradka*, liście curry* 0,02 %, papryka cayenne*, pieprz czarny*, mielony liść laurowy*, goździki*), sól morska, cukier kokosowy*, ocet*, czosnek*, krem kokosowy*, tamaryndowiec*), olej słonecznikowy*, cukier kokosowy*, mąka ryżowa* , sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Curry z Madrasu to łagodny sos wywodzący się z południowych Indii. Ulubiony przez wegetarian i wegan. Nic w tym dziwnego, bo to wegańskie curry jest bogate w warzywa i pachnące indyjskie przyprawy.
Na patelni podsmaż ulubione warzywa, w razie potrzeby dodaj zamiennik mięsa (w sumie około 400 g). Dodaj sos i delikatnie podgrzej. Podawać z ryżem lub chlebkiem naan.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 406 kJ/ 96 kcal
Tłuszcz: 5,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 11 g
w tym cukry: 7,8 g
Błonnik: 1,5 g
Białko: 1,6 g
Sól: 1,5 g.
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SELER, GORCZYCĘ, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.