SOS WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO (2 x 16 g) 32 g - BIOVEGAN
ORGANIC VEGAN VANILLA SAUCE GLUTEN FREE (2 x 16 g) 32 g - BIOVEGAN
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
4005394286272
Masa netto (g)
32
Masa brutto (kg)
0,046
Objętość brutto (ml)
46
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
7 szt
Masa brutto (kg)
0,05 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, wanilia Bourbon* (2,7%), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Sos waniliowy doskonale komponuje się ze strudlem jabłkowym, lodami i świeżymi owocami.
Do przygotowania sosu uprzednio przygotuj: 400 ml napoju roślinnego lub MLEKA oraz 2 łyżki cukru trzcinowego.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wymieszaj 5 łyżek napoju roślinnego/mleka z 1 torebką proszku na gładką masę. Pozostały płyn zagotuj z 2 łyżkami cukru trzcinowego. Dodaj wymieszany proszek i gotuj na wolnym ogniu, cały czas mieszając. Przed podaniem ubij trzepaczką (zapobiegnie to tworzeniu się kożucha).
Porada: Aby uzyskać bardziej sztywną konsystencję, użyj mniej płynu. Konsystencja może się znacznie różnić w przypadku stosowania niektórych napojów roślinnych (np. napojów ryżowych)
Sos waniliowy można jeść na zimno lub na ciepło.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g proszku
Wartość energetyczna: 1483 kJ/354 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 86 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 0,7 g
Białko: 0,5 g
Sól: 1,3 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, SELER, GORCZYCĘ, SOJĘ, łubin

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
KRAJ PRODUCENTA: Niemcy

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.