ŚRODEK ŻELUJĄCY DO KONFITUR BEZGLUTENOWY BIO 145 g - BIO VEGAN
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy
4005394284186
PKWiU
10.89.19.0
Jednostka miary
szt
Tworzywo opakowania jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
4 szt
Waga brutto
0,15 kg
BIO
OPIS PRODUKTU

SKŁADNIKI
skrobia ziemniaczana*, maranta w proszku*, substancja żelująca (agar agar*, pektyna)  (*certyfikowany składnik ekologiczny)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 866 kJ / 205 kcal
Tłuszcz: <0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  <0,1 g
Węglowodany: 50 g
w tym cukry: 2,5 g
Błonnik: 8,3 g
Białko: <0,5 g
Sól: 0,3 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
do 1 kg drobnych lub pokrojonych owoców lub 600 ml zimnego soku, dodać 22 g (ok.2 łyżki) środka żelującego i wymieszać. Dodać 4 łyżki soku z cytryny lub 3 g kwasku cytrynowego. Następnie dodać  300 g słodzika lub cukru. Zagotować mieszając ok 3 minut. Gorącą konfiturę przelać do słoików, zakręcić i pozostawić stojące na wieczku

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać migdały, gorczycę, soję.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
Certyfikat bio: jest
Kraj Producenta: Niemcy

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogę jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.