SUBSTYTUT BIAŁKA JAJ W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO 40 g - BIOVEGAN
GLUTEN FREE EGG PROTEIN SUBSTITUTE ORGANIC 40 g - BIOVEGAN
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
4005394287873
Masa netto (g)
40
Masa brutto (kg)
0,047
Objętość brutto (ml)
64
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
15 szt
Masa brutto (kg)
0,05 kg
BIOVEGAN
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
białko grochu*, skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, inulina*, substancja zagęszczająca: guma guar*; białko bobu*, sól (* certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Wegański zamiennik białka jaj. Idealny do pieczenia makaroników, herbatników, ciastek orzechowych, bez i innych wypieków. Można go również użyć do przygotowania deserów np. wegański mus czekoladowy, czy do przygotowania domowego majonezu wegańskiego.
Opakowanie 40 g odpowiada 8 białkom jaj.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przygotowaniu
Wartość energetyczna: 182 kJ/43 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Weglowodany: 4,3 g
tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 1,5 g
Białko: 4,8 g
Sól: 0,15 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
10 g (ok. 2 łyżeczki) substytutu białka i 75 ml wody zastępują 2 białka jaj. Do substytutu białka JAJA dodać 75 ml wody i ubijać przez 5 minut, aż piana będzie sztywna.

UWAGA
Na każde dodatkowe 10 g produktu czas ubijania wydłuża się o 1 minutę.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
KRAJ PRODUCENTA: Niemcy

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.