SUBSTYTUT JAJ W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO 20 g - BIOVEGAN
EGG SUBSTITUTE ORGANIC 20 g - BIO VEGAN
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
4005394285749
Masa netto (g)
20
Masa brutto (kg)
0,022
Objętość brutto (ml)
74
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
15 szt
Masa brutto (kg)
0,02 kg
BIOVEGAN
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, mąka kukurydziana*, białko lnu*, białko słonecznika* (*składniki ekologiczne).

OPIS
Opakowanie odpowiada 4 jajom.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1349 kJ/324 kcal;
Tłuszcz: 8,4 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g;
Węglowodany: 14 g;
w tym cukry: 6,6 g;
Błonnik: 37 g;
Białko: 30 g;
Sól: 0,04 g

SPOSÓB UŻYCIA
łyżeczka proszku (5 g) i 50 ml wody gazowanej zastępuje jedno całe jajko.
Nie nadaje się do przygotowania jajecznicy lub jajka sadzonego.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.

SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
KRAJ PRODUCENTA: Niemcy

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.