SUBSTYTUT JAJECZNICY W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO 50 g - BIOVEGAN
GLUTEN FREE SCRAMBLED EGG SUBSTITUTE ORGANIC 50 g - BIOVEGAN
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
4005394287675
Masa netto (g)
50
Masa brutto (kg)
0,056
Objętość brutto (ml)
80
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
15 szt
Masa brutto (kg)
0,06 kg
BIOVEGAN
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
mąka z ciecierzycy* (80 %), skrobia z grochu*, łuska babki płesznik*, sól, inulina*, błonnik z marchwi*, marchew w proszku*, przyprawy* (czosnek*, kminek*, kurkuma*, gałka muszkatołowa*, papryka*, pieprz biały*, cebula*), białko lnu*, szczypiorek* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Proszek do przygotowania substytu jajecznicy na bazie ciecierzycy. Źródło błonnika pokarmowego. Wysoka zawartość białka.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozgrzej patelnię z nieprzywierającą powłoką na średnim ogniu. Za pomocą trzepaczki wymieszaj zawartość opakowania z 125 ml zimnej wody. Posmaruj patelnie olejem, a następnie wlej zmieszany proszek na patelnię. Po 3 minutach odwróć na drugą stronę i podgrzewaj przez kolejną minutę. Następnie użyj łopatki aby rozbić grudki i podgrzewaj przez kolejną minutę. Na koniec dodaj na patelnię mały kawałek margaryny.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1365 kJ/324 kcal
Tłuszcz: 5,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Weglowodany: 47 g
tym cukry: 3,3 g
Błonnik: 7,3 g
Białko: 19 g
Sól: 3,6 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.