SKŁADNIKI
sok z owoców czarnego bzu 53 %, cukier.
OPIS
Oferujemy Ci naturalny syrop z owoców czarnego bzu, który uzyskaliśmy tradycyjną metodą. Jego receptura to przede wszystkim sok NFC (nie z koncentratu), bezpośrednio tłoczony z owoców na tradycyjnej prasie. Nasz syrop wyróżnia wysoka zawartość soku, dzięki czemu ma on intensywną barwę oraz mocny, owocowy smak. Nie znajdziesz w nim sztucznych dodatków, takich jak konserwanty i barwniki. Zachwyć swoich gości i podaj desery i napoje zaprawione słodyczą czarnego bzu! Szczególnie polecamy ten syrop do herbaty, rozjaśni on długie, jesienne wieczory. Produkt pasteryzowany.
Do czego używać syropu z owoców czarnego bzu?
Weź odrobinę naszego syropu z czarnego bzu i dolej do niego gorącą lub zimną wodę. W ten sposób przyrządzisz słodki napój – rozgrzewający lub chłodzący.
Lemoniadę o smaku czarnego bzu łatwo otrzymasz, gdy dodasz trochę naszego produktu do wody gazowanej! Proporcja z wodą 1:8.
Polej syropem swoje ulubione ciasto, budyń albo lody, a deser zyska unikalny smak!
Koktajle owocowe to prawdziwy przysmak. Nasz syrop z owoców czarnego bzu będzie tu znakomitym, smakowym dodatkiem.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 721 kJ/170 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 42 g
w tym cukry: 41 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
UWAGI
Smak i kolor jest zależny od użytej partii owoców. Osad jest zjawiskiem naturalnym.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 21 dni.