SKŁADNIKI
cukier, sok z pigwowca 40 %.
OPIS
Przygotowaliśmy dla Ciebie naturalny syrop z pigwowca, który uzyskaliśmy tradycyjną metodą. Jego receptura to przede wszystkim sok NFC (nie z koncentratu), bezpośrednio tłoczony z owoców na tradycyjnej prasie. Nie znajdziesz w nim sztucznych dodatków, takich jak konserwanty i barwniki. Zachwyć swoich gości i podaj desery i napoje zaprawione pigwową słodyczą! Szczególnie polecamy ten syrop do herbaty, rozjaśni on długie, jesienne wieczory.
Produkt pasteryzowany.
Do czego używać syropu z pigwowca?
Przede wszystkim zamiast cukru i cytryny dodaj syrop do herbaty! Doda jej wspaniałego smaku, idealnego balansu słodyczy i kwasowości.
Nasz produkt jest również bazą do sporządzenia rozgrzewającego lub orzeźwiającego napoju. Wystarczy do gorącej lub zimnej wody dodać odrobinę naszego syropu z pigwowca.
Zrób kwaśną lemoniadę! Dolej syrop do wody gazowanej. Proporcja z wodą 1:8.
Ciasta, galaretki i budynie polane syropem z pigwowca są pyszne!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 928 kJ/222 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 54 g
w tym cukry: 49 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
UWAGI
Smak i kolor jest zależny od użytej partii owoców. Osad jest zjawiskiem naturalnym.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 21 dni.