SKŁADNIKI
groch żółty* (65 %), woda, kultury fermentacyjne. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Tempeh marki TempeHu jest produkowany w jakości ekologicznej, z naciskiem na lokalne źródła surowców. Koncentrujemy się na fermentacji roślin strączkowych innych niż soja. Opracowaliśmy całkowicie unikalną metodę fermentacji bez użycia perforowanych jednorazowych worków plastikowych, wspierając w ten sposób zrównoważoną i przyjazną dla środowiska produkcję. Stale udoskonalamy naszą oryginalną metodę inkubacji tempeh i dostosowujemy ją do potrzeb poszczególnych roślin strączkowych.
Tempeh z grochu ma bardzo oryginalny, słodki smak i doskonale sprawdza się w sosach słodko-kwaśnych, takich jak sos pomidorowy do makaronu. Jest bardzo delikatny i łatwy w marynowaniu. Podczas smażenia lub pieczenia ważne jest, aby stosować niską temperaturę i krótki czas gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 684 kJ/163 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 24,7 g
W tym cukry: 2,4 g
Białko: 12,9 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać łubin
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.