NOWOŚĆ
TEMPEH Z ŁUBINU BIO 170 g - TEMPEHU
ORGANIC LUPIN TEMPEH 170 g - TEMPEHU
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
8594184570074
Masa netto (g)
170
Masa brutto (kg)
0,200
Objętość brutto (ml)
202
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
30 szt
Masa brutto (kg)
0,2 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
ŁUBIN* (55 %), woda, kultury fermentacyjne. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Tempeh marki TempeHu jest produkowany w jakości ekologicznej, z naciskiem na lokalne źródła surowców. Koncentrujemy się na fermentacji roślin strączkowych innych niż soja. Opracowaliśmy całkowicie unikalną metodę fermentacji bez użycia perforowanych jednorazowych worków plastikowych, wspierając w ten sposób zrównoważoną i przyjazną dla środowiska produkcję. Stale udoskonalamy naszą oryginalną metodę inkubacji tempeh i dostosowujemy ją do potrzeb poszczególnych roślin strączkowych.
Tempeh z ŁUBINU to świetna alternatywa dla tempehu sojowego dzięki neutralnemu smakowi i zwartej konsystencji. Wytrzymuje długi czas gotowania i nadaje się również do grillowania. To doskonały dodatek do każdego posiłku.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 628 kJ/150 kcal
Tłuszcz: 4,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,1 g
Węglowodany: 3,5 g
w tym cukry: 0,5 g
Białko: 23 g
Sól: 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.