SKŁADNIKI
ŁUBIN* (47 %), woda, marynata* [olej słonecznikowy*, sos SOJOWY tamari* (woda, SOJA*, sól), ocet balsamiczny* (ocet winny*, koncentrat soku z winogron), suszony syrop ryżowy*, przyprawy*, sól], kultury fermentacyjne. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Tempeh marki TempeHu jest produkowany w jakości ekologicznej, z naciskiem na lokalne źródła surowców. Koncentrujemy się na fermentacji roślin strączkowych innych niż soja. Opracowaliśmy całkowicie unikalną metodę fermentacji bez użycia perforowanych jednorazowych worków plastikowych, wspierając w ten sposób zrównoważoną i przyjazną dla środowiska produkcję. Stale udoskonalamy naszą oryginalną metodę inkubacji tempeh i dostosowujemy ją do potrzeb poszczególnych roślin strączkowych.
Marynowany tempeh z ŁUBINU jest już przyprawiony charakterystyczną marynatą i można go użyć od razu po krótkim podsmażeniu na patelni. Świetnie nadaje się również do grillowania, pieczenia i innych dłuższych metod gotowania. Jeśli wahasz się przed spróbowaniem tempehu z innych roślin strączkowych, koniecznie wypróbuj najpierw ten.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 790 kJ/189 kcal
Tłuszcz: 9,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,3 g
Węglowodany: 6,4 g
w tym cukry: 3,2 g
Białko: 20 g
Sól: 2,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.