SKŁADNIKI
soczewica* (52 %), woda, kultury fermentacyjne. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Tempeh marki TempeHu jest produkowany w jakości ekologicznej, z naciskiem na lokalne źródła surowców. Koncentrujemy się na fermentacji roślin strączkowych innych niż soja. Opracowaliśmy całkowicie unikalną metodę fermentacji bez użycia perforowanych jednorazowych worków plastikowych, wspierając w ten sposób zrównoważoną i przyjazną dla środowiska produkcję. Stale udoskonalamy naszą oryginalną metodę inkubacji tempeh i dostosowujemy ją do potrzeb poszczególnych roślin strączkowych.
Tempeh z soczewicy jest nieco delikatniejszy, ponieważ soczewica jest fermentowana w łupinach. Podczas gotowania ważne jest, aby stosować niską temperaturę i krótki czas gotowania, tak jak w przypadku tempehu z grochu. Ma oryginalny smak i aromat i doskonale nadaje się do różnych dań warzywnych stir-fry.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 756 kJ/181 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 30 g
w tym cukry: 3,3 g
Białko: 12,1 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać łubin
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.