SKŁADNIKI
soczewica* (44 %), woda, marynata* [olej słonecznikowy, sos SOJOWY tamari* (woda, SOJA*, sól), ocet balsamiczny* (ocet winny*, koncentrat soku winogronowego*), suszony syrop ryżowy*, przyprawy*, sól], kultury fermentacyjne. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Tempeh marki TempeHu jest produkowany w jakości ekologicznej, z naciskiem na lokalne źródła surowców. Koncentrujemy się na fermentacji roślin strączkowych innych niż soja. Opracowaliśmy całkowicie unikalną metodę fermentacji bez użycia perforowanych jednorazowych worków plastikowych, wspierając w ten sposób zrównoważoną i przyjazną dla środowiska produkcję. Stale udoskonalamy naszą oryginalną metodę inkubacji tempeh i dostosowujemy ją do potrzeb poszczególnych roślin strączkowych.
Marynowany tempeh z soczewicy jest już przyprawiony charakterystyczną marynatą i można go używać od razu po krótkim podsmażeniu na patelni.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 899 kJ/216 kcal
Tłuszcz: 6,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7 g
Węglowodany: 28,9 g
w tym cukry: 5,6 g
Białko: 10,7 g
Sól: 2,0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać łubin
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.