SKŁADNIKI
woda, SOJA*, substancja wiążąca: siarczan wapnia (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Tofu (nazwane twarożkiem sojowym) powstaje w procesie koagulacji napoju sojowego. Nie ma własnego, swoistego smaku i przyjmuje smak innych składników.
Może być stosowane jako wysokobiałkowy zamiennik mięsa w diecie wegetariańskiej i wegańskiej. Polecamy do smażenia, gotowania, do przygotowana past kanapkowych i deserów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 552 kJ/132 kcal
Tłuszcz: 8,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g
Węglowodany: 1,4 g
w tym cukry: 0,6 g
Białko: 13 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od + 2 °C do + 8 °C. Po otwarciu przechowywać w zimnej wodzie w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.