NOWOŚĆ
TORTELLINI Z PIECZARKAMI BIO 250 g - D`ANGELO
ORGANIC TORTELLINI WITH MUSHROOMS FILLING 250 g - D'ANGELO
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
4005496224035
Masa netto (g)
250
Masa brutto (kg)
0,300
Objętość brutto (ml)
Jednostka miary
szt.
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
10 szt.
Masa brutto (kg)
0,3 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
ciasto makaronowe: semolina z PSZENICY twardej*, woda; nadzienie: bułka tarta* (mąka PSZENNA*, drożdże), płatki ziemniaczane*, woda, olej słonecznikowy*, 3,1 % pieczarki suszone*, sól morska, emulgator: lecytyny (z SOI*), 1 % cebula*, czosnek*, pieprz*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Małe pierożki z makaronowego ciasta z nadzieniem pieczarkowym. Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie zawiera porcję na 2-3 osoby.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zagotować 2,5 litra wody z dodatkiem soli (1 łyżka na 1 litr wody)
2. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo tortellini, nie przerywając wrzenia
3. Gotować 12 - 15 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając
4. Po ugotowaniu tortellini odcedzić i podawać

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g przed ugotowaniem
Wartość energetyczna: 1247 kJ/295 kcal
Tłuszcz: 4,0 g
w tym kwasy nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 55 g
w tym cukry: 1,7 g
Błonnik: 3,3 g
Białko: 8,6 g
Sól: 0,91 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SELER, mleko.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.