SKŁADNIKI
TUŃCZYK biały MSC (Thunnus alalunga), oliwa z oliwek, sól, trufla (Tuber aestivum) 1 %, aromat truflowy 0,1 %.
OPIS
„Biały tuńczyk” lub „Thunnus alalunga” ma intensywny morski smak, białe mięso i inne właściwości, które uczyniły ten gatunek królem tuńczyków. Ponadto certyfikat MSC zapewnia zobowiązanie do przestrzegania zasad zrównoważonego rybołówstwa, identyfikowalności i jakości produktu.
Po wybraniu najlepszych okazów i po procesie gotowania ryba jest przygotowywana i pakowana przy użyciu tradycyjnych technik. Do konserwowanego białego TUŃCZYKA dodajemy oliwę z oliwek, specjalnie wyselekcjonowane i pokrojone trufle, nadając im niepowtarzalny smak i aromat.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1564 kJ / 378 kcal
Tłuszcz: 34 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,9 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 18 g
Sól: 0,65 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 dni.