SKŁADNIKI
TUŃCZYK żółtopłetwy MSC (Thunnus albacares) 59 %, oliwa z oliwek, suszone pomidory 8 %, sól.
OPIS
TUŃCZYK żółtopłetwy (ze względu na charakterystyczne żółte płetwy) jest gatunkiem wędrownym i jest łowiony głównie w morzach tropikalnych i równikowych. Jest prawdopodobnie najpopularniejszym tuńczykiem w puszce. Jego mięso jest jędrne i różowawe. Po wybraniu najlepszych okazów i po procesie gotowania ryba jest przygotowywana i pakowana przy użyciu technik rzemieślniczych.
Ponadto certyfikat MSC zapewnia zobowiązanie do przestrzegania zasad zrównoważonego rybołówstwa: połowu, identyfikowalności i jakości produktu.
Do opracowywania naszych produktów dodajemy naszą specjalnie wyselekcjonowaną oliwę z oliwek i suszone pomidory, co nadaje im niepowtarzalny smak i aromat.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1488 kJ / 360 kcal
Tłuszcz: 32 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,1 g
Węglowodany: 2,5 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 0,8 g
Białko: 15 g
Sól: 0,75 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 dni.