SKŁADNIKI
zakwas tłoczony z naturalnie kiszonych buraków ćwikłowych* (buraki ćwikłowe* 50 %, woda, przyprawy*, naturalna sól kamienna kłodawska). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Zakwas z buraków ćwikłowych to produkt powstały w wyniku naturalnej fermentacji. Pasteryzowany.
Zrównoważona i zbilansowana dieta oraz zdrowy styl życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 37 kJ/9 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 1,4 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: <0,5 g
Sól: 1,1 g
UWAGA
Otwierać ostrożnie, wyłącznie dobrze schłodzone!
Wypukłe wieczko jest efektem naturalnej fermentacji.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu i spożyć w ciągu 48 godzin.