ZAMIENNIK JAJ W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO 20 g - BIOVEGAN
ORGANIC EGG SUBSTITUTE 20 g - BIO VEGAN
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
4005394285749
Masa netto (g)
20
Masa brutto (kg)
0,022
Objętość brutto (ml)
74
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
15 szt
Masa brutto (kg)
0,02 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, mąka kukurydziana*, białko lnu*, białko słonecznika*. (* certyfikowany składnik ekologiczny).

OPIS
Opakowanie odpowiada 4 jajom.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
łyżeczka proszku (5 g) i 50 ml wody gazowanej zastępuje jedno całe jajko.
Nie nadaje się do przygotowania jajecznicy lub jajka sadzonego.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1349 kJ/324 kcal
Tłuszcz: 8,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Węglowodany: 14 g
w tym cukry: 6,6 g
Błonnik: 37 g
Białko: 30 g
Sól: 0,04 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.