SKŁADNIKI
teksturowane białko SOJOWE, mąka z cieciorki, nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), płatki drożdżowe, mąka SOJOWA, pomidor mielony, cebula suszona, ekstrakt drożdżowy, burak suszony, sól himalajska, kmin rzymski, łuska babki jajowatej, czosnek suszony, kakao, pieprz czarny, Lactospore® (Bacillus coagulans MTCC 5856).
OPIS
Burger Mix to pyszna, naturalna alternatywa dla mięsa mielonego - bogata w białko, bez glutenu, wzbogacona kulturami Lactospore®. Po prostu zamień mięso mielone na Burger Mix w ulubionym daniu: burgerach, klopsach, spaghetti bolognese, lasagne, tacos, zapiekankach czy faszerowanych ziemniakach.
Lactospore® to opatentowany tworzący przetrwalniki szczep bakterii Bacillus coagulans, który jest odporny na ekstremalne warunki m.in. na wysokie temperatury i kwasy żołądkowe.
Dawka kultur bakterii w produkcie odpowiada rekomendowanej dawce kultur dla 500 g jogurtu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wsyp mieszankę do miski, dodaj 300 ml gorącej wody i dobrze wymieszaj.
Odczekaj 5 minut, a następnie przyrządzaj jak mięso mielone.
Uformuj w burgery lub klopsy, lub też podsmaż na oleju i stosuj do spaghetti bolognese, lasagne, chili, tacos czy faszerowanych papryk.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g suchej mieszanki
Wartość energetyczna: 1487 kJ/354 kcal
Tłuszcz: 8,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 22 g
w tym cukry: 7,9 g
Błonnik: 16 g
Białko: 40 g
Sól: 1,8 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać GORCZYCĘ, SELER, NASIONA SEZAMU, orzechy
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu