ZAMIENNIK MIĘSA MIELONEGO Z PRZYPRAWAMI BEZGLUTENOWY 150 g - CULTURED FOODS
GLUTEN-FREE SUBSTITUTE FOR GROUND MEAT WITH SPICES 150 g - CULTURED FOODS
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5907222657379
Masa netto (g)
150
Masa brutto (kg)
0,194
Objętość brutto (ml)
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
7 szt
Masa brutto (kg)
0,19 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
teksturowane białko grochowe, mąka z grochu, mąka z ciecierzycy, pomidor mielony, cebula suszona, ekstrakty drożdżowe, burak mielony, sól himalajska, łuska babki jajowatej, czosnek mielony, kmin rzymski mielony, kakao, pieprz czarny, LactoSpore® (Bacillus coagulans MTCC 5856). 

OPIS
Zamiennik mięsa mielonego bez SOI, jest roślinny i naturalny, bogaty w białko, bezglutenowy i wzbogacony kulturami bakterii LactoSpore®.
LactoSpore® to tworzący przetrwalniki szczep bakterii Bacillus coagulans, który jest odporny na ekstremalne warunki, m.in. na wysokie temperatury i kwasy żołądkowe.
Dawka kultur bakterii w produkcie odpowiada rekomendowanej dawce kultur dla 400 g jogurtu. 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mieszankę zalej 250 ml gorącej wody, dodaj łyżkę oleju i wymieszaj. Odczekaj 5 minut, a następnie przyrządzaj jak mięso mielone.
Uformuj w pulpety lub burgery, lub też podsmaż luzem do spaghetti bolognese, lasagne, chili con carne czy tacos.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g suchej mieszanki
Wartość energetyczna: 1486 kJ / 352 kcal
Tłuszcz: 3,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 33 g
w tym cukry: 4,1 g
Błonnik: 12 g
Białko: 41 g
Sól: 2,1 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać GORCZYCĘ, SELER, NASIONA SEZAMU, orzechy

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
KRAJ PRODUCENTA: Polska

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.