SKŁADNIKI
MLEKO* pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
MLEKO Zsiadłe „YÖMleko” powstaje ze świeżego mazurskiego MLEKA i dojrzewa bezpośrednio w słoiku. Różni się od zwykłego zsiadłego MLEKA gęstą konsystencją i charakterystycznym smakiem kwaśnego mleka. Można go uzupełnić jagodami, owocami i orzechami, aby uzyskać zdrowy poranny deser lub można go użyć do przygotowania naleśników, puddingów, a nawet zup.
Powtórne użycie: Każdy słoik może być użyty ponownie nieskończoną ilość razy! Są bezpieczne w zamrażarce, piekarniku i kuchence mikrofalowej!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 270 kJ / 65 kcal
Tłuszcz: 4,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g
Węglowodany: 4,2 g
w tym cukry: 4,2 g
Białko: 3,0 g
Sól: 0,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.