SKŁADNIKI
marchew*, groszek zielony*, por*, groszek*, kalafior*, kalarepa*, SELER*, brokuły*, natka pietruszki* (w zmiennych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wrzucić warzywa do ok 1 litra wrzącej wody, ponownie doprowadzić do wrzenia. Gotować przez ok 8-10 minut. Doprawić do smaku np. świeżymi ziołami
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 160 kJ/38 kcal
Tłuszcz: 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 4,9 g
w tym cukry: 3,2 g
Błonnik: 3,3 g
Białko: 2,2 g
Sól: 0,09 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWANIA
Przechowywać w temperaturze - 18°C. Raz rozmrożony nie zamrażać ponownie.