SKŁADNIKI
ekologiczne owoce aceroli liofilizowane sproszkowane 100 %.
OPIS
Acerola to niewielki, soczysty owoc o delikatnym, słodko-kwaśnym smaku przypominającym połączenie truskawki i limonki.
Ekologiczne owoce aceroli poddano procesowi liofilizacji, dzięki czemu zachowane są niemal wszystkie wartości odżywcze.
Polecamy jako dodatek do kefirów, jogurtów, soków, smoothie, deserów, owsianek, sałatek.
Acerola sproszkowana liofilizowana zawiera wysoką zawartość witaminy C, która pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego i nerwowego oraz w prawidłowej produkcji kolagenu. Witamina C przyczynia się także do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1661 kJ / 392 kcal
Tłuszcz - 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 84 g
w tym cukry - 17 g
Błonnik - 9 g
Białko - 7,9 g
Sól - 0,1 g
Witamina C - 18400 mg (23 000% dziennej referencyjnej wartości spożycia)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.