AGAR BIO 60 g - BATOM
ORGANIC AGAR AGAR 60 g - BATOM
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5907709954526
Masa netto (g)
60
Masa brutto (kg)
0,073
Objętość brutto (ml)
407
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
15 szt
Masa brutto (kg)
0,07 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
agar* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Agar wytwarzany jest z suszonych na słońcu wodorostów. Można go użyć do zagęszczania sosów, dżemów, do przygotowania kremów, galaret, dań kuchni azjatyckiej. Doskonała alternatywa dla żelatyny pochodzenia zwierzęcego. Bezsmakowy, rozpuszcza się w temperaturze 85-95 stopni Celsjusza, a tężeje w 32-39 stopniach Celsjusza. 1 łyżeczka (3,5 g) wystarcza na 350 ml płynu.

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, SEZAM.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.