BARSZCZ CZERWONY NA ZAKWASIE BIO 500 ml - CHARSZNICKIE POLA NATURY (PRODUKT SEZONOWY)
ORGANIC RED BORST SOURDED 500 ml - CHARSZNICKIE POLA NATURY
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5906395043248
Objętość netto (ml)
500
Masa brutto (kg)
0,550
Objętość brutto (ml)
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
8 szt
Masa brutto (kg)
0,55 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
woda 60 %, burak* 38 %, czosnek* 1 %, sól 1 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Czy wiesz, że od pokoleń stosujemy naturalną metodę kiszenia barszczu czerwonego. Dzięki doborowi składników najwyższej jakości produkt jest niepasteryzowany i nie zawiera żadnych konserwantów, regulatorów kwasowości i przeciwutleniaczy.

Przepis na charsznicki barszcz czerwony z borowikami
Namocz w niewielkiej ilości chłodnej wody 150 g suszonych borowików. Obierz 3 kilogramy buraków, korzeń pietruszki, 2 marchewki, cebulę oraz 3 ząbki czosnku i pokrój w plastry. Połącz warzywa z grzybami oraz wodą, w której się moczyły. Całość zalej 3 litrami wody i gotuj około godziny na małym ogniu. Kiedy warzywa staną się miękkie odcedź je, a wywar zalej barszczem czerwonym na zakwasie. Dopraw solą i pieprzem. Nie dopuszczaj do wrzenia. Podawaj z jajkiem na twardo lub uszkami.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 117 kJ/28 kcal
Tłuszcz: <0,03 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,03 g
Węglowodany: <2,5 g
w tym cukry: 1,5 g
Białko: 0,4 g
Sól: 1,5 g

UWAGA
Przed użyciem wstrząsnąć do całkowitego rozpuszczenia naturalnego osadu.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Polska
KRAJ PRODUCENTA: Polska
Dostępność produktów (dla produktów sezonowych): XI - XII

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.