SKŁADNIKI
36 % płatki OWSIANE bezglutenowe*, 16 % czekolada* (cukier trzcinowy*, miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*), syrop z agawy*, chrupki ryżowe* (mąka ryżowa*, syrop z brązowego ryżu*, suszony syrop trzcinowy*, sól), syrop z brązowego ryżu*, syrop z inwertowanego cukru trzcinowego*, olej słonecznikowy*, 3 % mąka OWSIANA bezglutenowa*, naturalne aromaty*, 0,16 % ekstrakty roślinne (szpinak, brokuł, burak), ekstrakt z grzybów shiitake, sól, substancja żelująca: agar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Poznajcie batonik waniliowy z granolą, polany i zanurzony w pysznej czekoladzie. Ciągnące i bogate w smaku jednocześnie. Ekologiczne, bezglutenowe i wolne od najczęstszych alergenów. Wanilia i czekolada razem, a do tego pełna porcja pieczonych warzyw.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1881 kJ/447 kcal
Tłuszcz: 14 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,2 g
Węglowodany: 71 g
w tym cukry: 26 g
Błonnik: 5,6 g
Białko: 7,4 g
Sól: 0,09 g
Tiamina: 1,1 mg (100 %)**
Witamina C: 59 mg (74 %)**
Witamina D: 15 g (300 %)**
Witamina E: 13 mg (108 %)**
Żelazo: 2,8 mg (20 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.