SKŁADNIKI
44 % płatki OWSIANE bezglutenowe*, syrop z agawy*, syrop z brązowego ryżu*, rodzynki*, syrop inwertowany z trzciny cukrowej*, chrupki z brązowego ryżu* (mąka z brązowego ryżu*, syrop z brązowego ryżu*, sól), olej słonecznikowy*, 3 % mąka OWSIANA bezglutenowa*, 2,2 % suszona żurawina* (żurawina*, koncentrat soku jabłkowego*, olej słonecznikowy*), 1,4 % porzeczki*, 0,5 % liofilizowane maliny*, 0,16 % ekstrakty warzywne (szpinak, burak, brokuły), ekstrakt z grzybów shiitake, naturalne aromaty*, substancja żelująca: agar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Żurawina, maliny i porzeczki zmieszane z pysznymi, chrupiącymi, bezglutenowymi płatkami owsianymi. Ten wegański przysmak, wolny od najczęstszych alergenów, jest ulubionym deserem w szkolnych i biurowych stołówkach. Batonik jest słodko-kwaśny i jagodowo-owocowy. W każdym batoniku znajduje się pełna porcja ukrytych warzyw.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1486 kJ/351 kcal
Tłuszcz: 8,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 74 g
w tym cukry: 27 g
Błonnik: 6,5 g
Białko: 7,9 g
Sól: 0,02 g
Tiamina: 1,1 mg (100 %)**
Witamina C: 56 mg (70 %)**
Witamina D: 14 µg (280 %)**
Witamina E: 13 mg (108 %)**
Żelazo: 2,6 mg (19 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.