SKŁADNIKI
20 % płatki OWSIANE bezglutenowe*, 16,65 % mąka OWSIANA bezglutenowa*, pasta daktylowa*, substancja utrzymująca wilgoć: gliceryna*, olej słonecznikowy*, syrop z brązowego ryżu*, dropsy czekoladowe* 6,5 % (cukier trzcinowy*, miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*), syrop inwertowany z trzciny cukrowej*, cukier trzcinowy*, skrobia z tapioki*, mielona chia* - nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), proszek do pieczenia: substancje spulchniające (pirofosforan sodu, wodorowęglan sodu, maltodekstryna z tapioki*, fosforan monowapniowy), naturalny aromat*, sól morska, 0,16 % ekstrakty roślinne (grzyby shiitake, szpinak, burak, brokuł). (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Uczyń swój poranek wyjątkowym z miękkimi, pieczonymi batonikami owsianymi z kawałkami czekolady. Wszystko zamknięte w jednym wygodnym batoniku. Miękkie i ciągnące z wegańskimi kawałkami czekolady i wegańską masą czekoladową. Słodka przekąska na dobry początek dnia. Wypiekane z bezglutenowych płatków owsianych i ekologicznych składników, bez najczęstszych alergenów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1769 kJ/ 421 kcal
Tłuszcz: 13,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,1 g;
Węglowodany: 66,2 g
w tym cukry: 23,3 g
Błonnik: 6,1 g
Białko: 5,5 g
Sól 0,68 g
Tiamina: 1,12 mg (102 %)**
Witamina C: 47,1 mg (59 %)**
Witamina D: 14,67 µg (293 %)**
Witamina E: 14,47 mg (121 %)**.
** dzienna referencyjna wartość spożycia.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.