SKŁADNIKI
34,3 % OWIES bezglutenowy*, pasta daktylowa*, substancja utrzymująca wilgoć: gliceryna*, olej słonecznikowy*, syrop z brązowego ryżu*, syrop inwertowany z trzciny cukrowej*, cukier trzcinowy*, słodzone suszone jagody* 3,5 % (jagody*, koncentrat soku jabłkowego*, olej słonecznikowy*), polewa waniliowa* (tłuszcz kakaowy*, cukier trzcinowy*, skrobia z tapioki*, syrop ryżowy w proszku*, maltodekstryna ryżowa*, ekstrakt waniliowy*), skrobia z tapioki*, zmielona chia* - nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), proszek do pieczenia: substancje spulchniające (pirofosforan sodu, wodorowęglan sodu, maltodekstryna z tapioki*, fosforan monowapniowy), naturalne aromaty*, 0,3 % ekstrakty roślinne (szpinak, brokuł, marchew, pomidor, burak), sól morska, ekstrakt z grzybów shiitake. (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Poranki bywają pracowite, ale zawsze mogą być pyszne. Miękkie, pieczone batoniki OWSIANE z jagodami są miękkie, ciągnące i idealnie słodkie. Z dekadencką polewą z wegańskiej białej czekolady. Wypiekane z bezglutenowych płatków owsianych, ekologicznych składników i bez najczęstszych alergenów. Sięgnij po jeden i ruszaj w drogę!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1664 kJ/396 kcal
Tłuszcz: 13 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g
Węglowodany: 61 g
w tym cukry: 24 g
Błonnik: 5,9 g
Białko: 5 g
Sól: 0,7 g
Witamina A: 768 g (96 %)**
Witamina C: 35 mg (44 %)**
Witamina D: 22 g (440 %)**
Witamina E: 22 mg (183 %)**
Tiamina: 1,5 mg (136 %)**
**dzienna referencyjna wartość spożycia
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.