SKŁADNIKI
20 % płatki OWSIANE bezglutenowe*, 16,7 % mąka OWSIANA bezglutenowa*, pasta daktylowa*, substancja utrzymująca wilgoć: gliceryna*, olej słonecznikowy*, syrop z brązowego ryżu*, syrop inwertowany z trzciny cukrowej*, cukier trzcinowy*, słodzone suszone jagody*(jagody* 3,5 %, koncentrat soku jabłkowego*, olej słonecznikowy*), polewa waniliowa* (tłuszcz kakaowy*, cukier trzcinowy*, skrobia z tapioki*, syrop ryżowy w proszku*, maltodekstryna ryżowa*, ekstrakt waniliowy*), skrobia z tapioki*, zmielona chia* - nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), proszek do pieczenia: substancje spulchniające (pirofosforan sodu, wodorowęglan sodu, maltodekstryna z tapioki*, fosforan monowapniowy), naturalne aromaty*, sól morska, 0,16 % ekstrakty roślinne (grzyby shiitake, szpinak, brokuł, burak). (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Poranki bywają pracowite, ale zawsze mogą być pyszne. Miękkie, pieczone batoniki OWSIANE z jagodami są miękkie, ciągnące i idealnie słodkie. Z dekadencką polewą z wegańskiej białej czekolady. Wypiekane z bezglutenowych płatków owsianych, ekologicznych składników i bez najczęstszych alergenów. Sięgnij po jeden i ruszaj w drogę!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1746 kJ/415 kcal
Tłuszcz: 12,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g
Węglowodany: 67,5 g
w tym cukry: 23,5 g
Błonnik: 6,0 g
Białko: 5,2 g
Sól: 0,68 g
Tiamina: 1,1 mg (100 %)**
Witamina C: 47 mg (59 %**)
Witamina D: 15 g (300 %)**
Witamina E: 15 mg (125 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.