CÀ VERDE - WITAMY W GRONIE DOSTAWCÓW

Cà Verde zaczyna się na pastwiskach i stajniach regionu Lessinia Veronese. Krowy żyją latem na zewnątrz na łąkach położonych na dużych wysokościach, a zimą w stajniach.
Wszyscy hodowcy są nadzorowani przez wyspecjalizowanego technika, który dba o żywienie krów i ich dobre samopoczucie.  Krowy są czyszczone przed dojeniem, a dój odbywa się za pomocą systemów myjących, aby zapewnić higienę mleka. Po wydojeniu mleko jest przechowywane w zbiornikach chłodniczych, które mogą je szybko schłodzić do momentu odbioru. Mleko jest gromadzone w cysternach, które są również chłodzone, ponieważ ważne jest, aby łańcuch chłodniczy nie został przerwany. Przed rozładunkiem mleka w zakładzie przeprowadzane są analizy sprawdzające zgodność parametrów temperatury, świeżości, właściwości fizykochemicznych oraz wymagań higieniczno-sanitarnych. Przetwórstwo mleka w mleczarni odbywa się z najwyższą dbałością o zachowanie jakości mleka. Produkujemy sery świeże i sery dojrzewające różnego rodzaju: sery krowie, sery kozie i twarogi.

Oferta Bio Planet: LINK.

Tagi: