SKŁADNIKI
kasza
bulgur z pszenicy durum* 100% (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny
bulgur to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i gniecionych
ziaren twardej pszenicy durum. Polecamy jako dodatek do zapiekanek, sałatek,
farszów oraz jako składnik drugich dań.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Bulgur
zalać lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5 porcje
wody), gotować bez przykrycia ok. 7 min. Następnie zdjąć z ognia, przykryć i
pozostawić do spęcznienia.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1644 kJ / 388 kcal
Tłuszcz
- 1,0 g,
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany
- 78 g
w
tym cukry – 0,4 g
Białko
- 13 g
Sól
- 0 g
INFORMACJA
ALERGENNA
W
zakładzie magazynowane są również zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne i
inne orzechy, sezam, soja.
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.
Cyfra
na końcu nazwy surowca określa numer brygady Bio Planet odpowiedzialnej za
konfekcjonowanie tego surowca.
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogę jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.