SKŁADNIKI
filet z CZARNIAKA** 51 %, cebula*, bułka tarta* (mąka PSZENNA*, drożdże*, sól), olej słonecznikowy*, woda, płatki ziemniaczane*, pietruszka*, sól morska, pieprz*, cebula w proszku*, czosnek w proszku*. (*składniki ekologiczne, ** złowiono w północno-wschodnim Atlantyku w pobliżu wybrzeża Islandii (FAO 27/Va).
Produkt pochodzi ze zrównoważonych i odpowiedzialnych połowów zgodnie z Zarządzaniem Islandzkiego Rybołówstwa. 46 % składników pochodzi z rolnictwa ekologicznego.
OPIS
W opakowaniu są 4 sztuki. Produkt głęboko mrożony. Wstępnie podsmażony.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Piekarnik: rozgrzać piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Zamrożone burgery ułożyć na blasze (można użyć papieru do pieczenia). Piec na środkowym ruszcie piekarnika przez 10-15 minut i obrócić je w połowie pieczenia.
Patelnia: na patelni rozgrzać olej. Zamrożone burgery smażyć na średnim ogniu przez 10-15 minut, od czasu do czasu przewracając.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 744 kJ/177 kcal
Tłuszcz: 6,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 17 g
w tym cukry: 1,8 g
Błonnik: 1,4 g
Białko: 12 g
Sól: 1,25 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze -18°C. Raz rozmrożony nie zamrażać ponownie.