SKŁADNIKI
mąka gryczana, mąka ziemniaczana, łupina babki jajowatej, woda, drożdże bezglutenowe, sól.
OPIS
Bezglutenowy chleb domowy bez dodatków wypiekany jest w 100 % z naturalnych składników. Jest miękki, a swoim smakiem zbliżony do tradycyjnego chleba pszennego. Wypiekany jest z mąk pełnoziarnistych własnego przemiału. Powstaje bez dodatku cukru i innych substancji słodzących. Jego bazą jest mąka gryczana. Długo zachowuje świeżość i miękkość. Bezpieczny i odpowiedni dla osób z celiakią, na diecie bezglutenowej. Polecany dla wszystkich osób ceniących sobie zdrowe i naturalne pieczywo. Doskonały na co dzień do każdego posiłku.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 636 kJ / 152 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 31 g
w tym cukry: 0,8 g
Białko: 5,4 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w warunkach chłodniczych.