SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana, cukier, olej słonecznikowy, mąka ryżowa, mąka ziemniaczana, margaryna (tłuszcze roślinne (kokosowy) i oleje roślinne (słonecznikowy), woda), JAJA, dekstroza, błonnik z nasion babki płesznik, substancje zagęszczające: hydroksypropylometyloceluloza, guma guar; sól, aromaty, cukier puder w saszetce (cukier, skrobia kukurydziana, aromat).
OPIS
Chrupiące, bezglutenowe faworki z cukrem. Pyszne, smażone, słodkie ciasteczka. Doskonały pomysł na południową przekąskę. Smakują wyśmienicie, bez oleju palmowego. Produkt nie zawiera MLEKA, w opakowaniu znajduje się saszetka z cukrem pudrem do posypania faworków.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 2278 kJ/546 kcal
Tłuszcz: 33 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,1 g
Węglowodany: 60 g
w tym cukry: 7,0 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: 1,3 g
Sól: 0,4 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu