SKŁADNIKI
słodki brązowy ryż.
OPIS
Mochi to bardzo popularna potrawa w Japonii, tradycyjnie spożywana m.in. w Nowy Rok.
Mochi z całego ryżu składa się wyłącznie ze słodkiego brązowego ryżu, podstawy kuchni makrobiotycznej.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Smażyć na niewielkiej ilości oleju z obu stron pod przykryciem na patelni, aż mochi wybrzuszy się.
WARTOŚCI ODŻYWCZE w 100 g
Wartość energetyczna: 973 kJ / 230 kcal
Tłuszcz: 2,0 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 46,4 g
W tym cukry: 0,1 g
Białko: 4,7 g
Sól: 0,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce maksymalnie 3 dni w szczelnym pojemniku.