SKŁADNIKI
mąka PSZENNA*, woda, olej palmowy*, alkohol etylowy*, GLUTEN PSZENNY*, olej słonecznikowy*, skrobia PSZENNA*, sól, dekstroza*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, drożdże nieaktywne, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Czy to w plastrach czy w ślimakach, czy ze słodkim nadzieniem, czy też pikantnie zwijane i skręcane: dzięki naszemu świeżemu, gotowemu do pieczenia ekologicznemu ciastu francuskiemu możesz wyczarować najróżniejsze przysmaki i najlepsze wypieki. Wszystko to bez konieczności czasochłonnego wyrabiania, wałkowania, składania i odpoczywania. Zaoszczędź czas na ciasto. Lepiej od razu włóż całą swoją energię w tworzenie.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozgrzać piekarnik do temperatury ok. 200 z funkcją termoobieg (220 funkcją góra-dół). Ciasto wyjąć z lodówki na 10 minut przed użyciem. Ciasto rozwałkować papierem do pieczenia i posypać je dodatkami według uznania lub pokroić na kawałki i napełnić dodatkami według uznania. Rogi ciasta posmarować wodą, złożyć i mocno docisnąć. Piec na środkowej półce około 15-20 minut na złoty kolor. Strudel piec około 30-35 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1469 kJ/ 352 kcal
Tłuszcz: 22 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g
Węglowodany: 31 g
w tym cukry: 1,1 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 6,5 g
Sól: 0,90 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać MLEKO
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8