SKŁADNIKI
mąka PSZENNA*, MASŁO* 23,6 %, woda, GLUTEN PSZENNY*, alkohol etylowy*, skrobia PSZENNA*, sól, cukier*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, drożdże nieaktywne, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Czy to w plastrach czy w ślimakach, czy ze słodkim nadzieniem, czy też pikantnie zwijane i skręcane: dzięki naszemu świeżemu, gotowemu do pieczenia ekologicznemu ciastu francuskiemu możesz wyczarować najróżniejsze przysmaki i najlepsze wypieki. Wszystko to bez konieczności czasochłonnego wyrabiania, wałkowania, składania i odpoczywania. Zaoszczędź czas na ciasto. Lepiej od razu włóż całą swoją energię w tworzenie.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Nagrzać piekarnik do temperatury ok. 200 z funkcją termoobieg lub 220 (z funkcją góra-dół). Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować z papierem do pieczenia, przykryć dodatkami według uznania. Piec w piekarniku przez ok. 15-20 minut. Strudel: piec przez ok. 30-35 minut. Czas i temperatura pieczenia mogą się nieznacznie różnić w zależności od użytych dodatków i rodzaju piekarnika. Nie nadaje się do spożycia na surowo. Produkt należy podgrzać.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1487 kJ/ 356 kcal
Tłuszcz: 20 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
Węglowodany: 32 g
w tym cukry: 1,2 g
Błonnik: 2,3 g
Białko: 7,9 g
Sól: 0,8 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8