SKŁADNIKI
woda, sól, mąka PSZENNA.
OPIS
Ciasto kataifi (kadayif) to cienkie, nitkowate ciasto, które jest popularne w kuchniach Bliskiego Wschodu. To makaronowe ciasto jest chrupiące i kruche, a po upieczeniu złociste.
Przeznaczenie do dubajskiej czekolady, lodów i deserów.
Można je usmażyć z odpowiednią ilością MASŁA lub margaryny i używać jako składnika nadzienia do ciast, jako dodatek między warstwami czekolady i do dekoracji tortów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1630 kJ / 390 kcal
Tłuszcz: 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 80,1 g
w tym cukry: 1,0 g
Białko: 11 g
Sól: 0,20 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w chłodnym i wolnym od wilgoci miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.