SKŁADNIKI
mąka ryżowa, mąka gryczana, mąka jaglana, cukier trzcinowy, olej kokosowy, miód, JAJA, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, przyprawy (cynamon, kardamon, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, anyż, imbir, ziele angielskie, goździki), sól morska.
OPIS
Ciasto dzięki autorskiej mieszance naturalnych ziół i przypraw ma niespotykanym zapachu i smak. Po rozwałkowaniu bardzo łatwo wylepić pierniczki. Z kuli powstaje od 60 do 83 pierniczków. W zalezności od grubości ciasta i wielkości foremki.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed rozwałkowaniem ciasto wstawić do lodówki na 30 min. Następnie rozwałkować na posypanej mąka bezglutenową stolnicy na placek o grubości 0,5 cm. Wykrawać foremkami dowolne formy. Ciasteczka przekładać, podważając je od spodu nożem, na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze ok 10 min w 180°C. Po ostygnięciu można dekorować. Smacznego!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1490 kJ/356 kcal
Tłuszcz: 7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 67 g
w tym cukry: 8 g
Białko: 8 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w warunkach chłodniczych