NOWOŚĆ
CIASTO NA PIERNIKI BEZGLUTENOWE 600 g - ZDROWA MICHA (NA ZAMÓWIENIE - PRODUKT SEZONOWY)
GLUTEN-FREE CAKE FOR GINGERBREADS 600 g - ZDROWA MICHA
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5906395970971
Masa netto (g)
600
Masa brutto (kg)
0,525
Objętość brutto (ml)
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
1 szt
Masa brutto (kg)
0,53 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
mąka ryżowa, mąka gryczana, mąka jaglana, cukier trzcinowy, olej kokosowy, miód, JAJA, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, przyprawy (cynamon, kardamon, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, anyż, imbir, ziele angielskie, goździki), sól morska.

OPIS
Ciasto dzięki autorskiej mieszance naturalnych ziół i przypraw ma niespotykanym zapachu i smak. Po rozwałkowaniu bardzo łatwo wylepić pierniczki. Z kuli powstaje od 60 do 83 pierniczków. W zalezności od grubości ciasta i wielkości foremki.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed rozwałkowaniem ciasto wstawić do lodówki na 30 min. Następnie rozwałkować na posypanej mąka bezglutenową stolnicy na placek o grubości 0,5 cm. Wykrawać foremkami dowolne formy. Ciasteczka przekładać, podważając je od spodu nożem, na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze ok 10 min w 180°C. Po ostygnięciu można dekorować. Smacznego!

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1490 kJ/356 kcal
Tłuszcz: 7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 67 g
w tym cukry: 8 g
Białko: 8 g
Sól: 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w warunkach chłodniczych

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.