SKŁADNIKI
ekologiczna ciecierzyca, woda
OPIS
Ciecierzyca jest produktem gotowym do spożycia. Może stanowić dodatek do sałat, zup, dań jednogarnkowych. Po odsączeniu z zalewy oraz przemieleniu, stanowić będzie doskonałą podstawę wegetariańskiego pasztetu.
Zalewa z ciecierzycy - aquafaba - idealnie sprawdzi się w kuchni wegańskiej oraz diecie bezjajecznej.
Doskonale zastąpi białka jaj w deserach, kremach, biszkoptach, plackach oraz naleśnikach. Może być wykorzystywana również jako baza wegańskiego majonezu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 303 kJ/72 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 8,6 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 4,5 g
Białko: 4,3 g
Sól: 0,05 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w niemetalowym pojemniku przeznaczonym do żywności i spożyć w ciągu 3 dni.